Amsterdammer Hugo Veldhuizen hoog op lijst voor provincie

Topbanner verkiezingen 2011 (lokale site)woensdag 23 februari 2011 19:11

Op de kandidatenlijst van ChristenUnie-SGP voor de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 2 maart voor Noord-Holland staan diverse Amsterdammers. Hugo Veldhuizen staat hoog, op plaats 4. Hij woont sinds 2001 in Amsterdam Centrum, en verwoordt zijn interesse voor de provincie als volgt:

"Veel jongeren denken dat de Provinciale Staten een oninteressante grijze oude mannen business is en dat is jammer. Jaarlijks zijn er voor de provincie grote subsidies beschikbaar vanuit Brussel via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Dit Europees geld helpt bij het ontwikkelen van duurzame werkgelegenheid, maar ook worden er duurzame innovatieve technieken mee ontwikkeld om bijvoorbeeld energie te winnen of de infrastructuur te verbeteren. Het College van Gedeputeerden Staten is onder andere verantwoordelijk voor het toekennen van deze subsidies aan ondernemers en overheidsinstanties binnen de provincie.

 Hiernaast is "Natuur en Landschap" een belangrijk thema binnen de provincie, de centrale vraag is hierbij hoe dienen we om te gaan met onze leefomgeving, oftewel hoe kunnen we een goede rentmeester zijn over een omgeving die God ons uit Zijn genade gegeven heeft. Graag wil ik de komende jaren jongeren in de provincie Noord-Holland interesseren voor wat er zich nog meer op provinciaal bestuurlijk niveau afspeelt, hoe dit betrekking kan hebben op hun leven en hoe ook zij invloed kunnen uitoefenen op deze provinciale besluitvorming."

Op plaats 11 staat Anneloes Kelder, en op plaats 14 Hugo Scherff. Hugo Scherff was vorig jaar lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Op plaats 25 staat Bas de Groot uit stadsdeel West, en op 27 provinciaal fractiemedewerker Tjeerd Faber. Tweede-Kamerlid Joël Voordewind is lijstduwer.

« Terug

Reacties op 'Amsterdammer Hugo Veldhuizen hoog op lijst voor provincie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2011 > februari