Van de fractie

KeesMatsinger_2010dinsdag 22 februari 2011 16:00

Donderdag 17 februari jl. was het dan eindelijk zover: de 1e paal ging de grond in voor het medisch centrum in Meerkerk!!

Donderdag 17 februari jl. was het dan eindelijk zover: de 1e paal ging de grond in voor het medisch centrum in Meerkerk!!
Heel lang is er over gediscussieerd en geprocedeerd, maar nu gaat het project van start.
In het nieuwe gebouw komen 12 appartementen (huur en koop) en is er vooral plaats voor de huisartsenpraktijk, de tandartspraktijk en de fysiotherapie.
Gezien de huidige situatie een aanzienlijke verbetering voor de gebruikers van deze voorzieningen.
Weliswaar is het jammer dat er weer een mooi gebouw is verdwenen uit Meerkerk, maar een gedegen onderzoek had aangetoond dat het vroegere gebouw niet geschikt gemaakt kon worden voor deze functies.
Als ChristenUnie zijn we blij met de realisatie van dit medisch centrum, met alle begrip voor bezwaarmakers uit de directe omgeving.
In de overlegfase is ook getracht zoveel mogelijk rekening te houden met de ingebrachte bezwaren.
Als fractie mochten we ook aanwezig zijn bij het slaan van de 1e paal en daarvan zijn enkele foto’s bijgevoegd.
Wethouder Bos (CDA) mocht samen met een nieuwe bewoner, alsmede de nieuwe gebruikers, de 1e paal (op ouderwetse manier) de grond inheien.

Ook in Lexmond zijn  een aantal woningen opgeleverd en in Hei- en Boeicop wordt begonnen met de bouw van 8 appartementen.
Het project De Weide in Meerkerk gaat gestadig voort en er zijn al woningen opgeleverd en bewoond.
In de laatst gehouden commissie vergadering is ook groen licht gegeven voor de realisatie van een woon-zorgcentrum in Leerbroek.
Zederik ontwikkelt door !!

« Terug

Archief > 2011 > februari