Hoe, doet de provincie er toe?

Valleilijn-trein op station Ede-Wageningenvrijdag 11 februari 2011 20:00

Op 11 februari, 20.00 uur gaan (kandidaat)statenleden voor de provincie, in Café Loburg, met elkaar en met de zaal in debat  over wat de provincie zou moeten doen voor verkeer en (openbaar)vervoer in Wageningen en omstreken. Dat de provincie een belangrijke rol speelt hebben commentaren over wegaanpassingen, de OV chip kaart, over de HOV-bus, wel duidelijk gemaakt.

De verkeers en vervoer specialisten van de politieke partijen zullen in gesprek gaan met vertegenwoordigers van groeperingen die zich inzetten voor beter vervoer en verkeer in Wageningen en omstreken.

De organisatie (afdelingen PvdA, GL en SP), heeft toezeggingen van veel partijen dat ze aanwezig zullen zijn, zo verwachten we Michiel Scheffers van de D66, Albert Scholten van het CDA, Alex Mink van de SP, Sietse Brouwer van GroenLinks, Yasmine Cegerek van de PvdA, Anja Prins van de VVD, Eppie Klein van de SGP, Toine van Bergen van DPS/GvB/Groenen, Pieter Plug van de CU en Luuk van der Veer van de Partij voor de Dieren. De overige partijen hebben nog niet toegezegd.

De punten van discussie worden ingebracht door lokale mensen die de belangen van goed verkeer en vervoer behartigen Zo zal een vertegenwoordiger van de ouderenbond vragen stellen over de bereikbaarheid en veiligheid van openbaar vervoer. Iemand van de Wageningse afdeling van de fietsersbond zal vragen stellen over plannen voor regionale fietspaden en mogelijke knelpunten voor fietsers. Vanuit het NIOO zullen vragen worden gesteld over verbeteringen voor woon-werk verkeer. Een lid van Rover zal vragen stellen over openbaar vervoer.

De discussie zal geleid worden door Marc Maartens een journalist-voorzitter die bekend is met problemen en oplossingen in met name openbaar vervoer, hij zal er voor zorgen dat iedereen zijn of haar zegje kan doen. Natuurlijk zal hij ook vragen uit het publiek voorleggen aan de aanwezige staten kandidaten.

Dus  wil je weten wat de verschillende partijen in de provincie voor verkeer en vervoer willen doen voor Wageningen? Kom op vrijdagavond 11 februari naar café Loburg. De koffie staat klaar vanaf 19.45 uur

« Terug

Archief > 2011 > februari