Raadsleden ChristenUnie presenteren elkaars projecten III

IMG_2085banner.JPG

Persbericht ChristenUnie Eemsdelta: 'Betere positie kleine aannemers bij versterking woningen!'

IMG_2055.JPG
ChristenUnie kandidaten Eemsdelta:Meindert Joostens (Delfzijl),Ina Schenkel-Zandvoort en Mariska Bosch (Appingedam), Gert Drenth, Bé Prins en Jan van Heerde (Loppersum), 
bezochten zaterdag in twee groepen projecten in Dorp Middelstum.
 
IMG_2071.JPG
Bij Dorps Coöperatie MiddelSoam Middelstum gaf bestuurslid Yke Toepoel uitleg. Bé Prins: ‘Vrijwilligers runnen het dorpsloket en behandelen    zorgverzoeken. Ze helpen inwoners de goede zorgroute te vinden en hebben goede contacten met de professionele zorg. Met een zorginstelling zijn er plannen voor wonen met een plus voor ouderen in het Woonzorgcentrum Hippolytushoes. Een belangrijke ontwikkeling’.

IMG_2086.JPG
Aannemer Simon Boer uit Middelstum deelde zijn ervaringen met het versterkingsproces.
Meindert Joostens: ‘Hij vertelde over hindernissen die hij en zijn collega’s ondervinden om deel te nemen aan het woning-versterkingsprogramma. De regels veranderen steeds en zijn heel complex.
Dit kan beter en moet eenvoudiger. Er moet een gelijk speelveld komen met de grote bedrijven’.
IMG_2118.JPG
Vrijwilligers: Bestuurslid Harry van Leeuwen van Dorpshuis Huizinge vertelde over de nieuwe ontwikkelingen: haven, speelveld en dorpshuis. ‘Ook voor dorpen is het heel belangrijk dat vrijwilligers zich inzetten. Heel mooi en erg belangrijk. In de nieuwe gemeente gaan wij er voor pleiten dat dorpen met geld en kennis worden ondersteund’, zegt Ina Schenkel.

m2.jpg
Op het Concordiaplein gaf Gerrit Moeken uitleg over het project ‘Deelslee’. ‘Een ideale oplossing als je soms een auto nodig hebt. Voor een relatief laag bedrag is een elektrische auto te huren. Een duurzaam initiatief als daardoor een (2e) auto achterwege blijft’, aldus Gert Drenth.m8.jpg

Wilko Middel van Vluchtelingenwerk Loppersum vertelde over de begeleiding van statushouders. ‘Ook hier weer een onmisbare bijdrage van vele vrijwilligers in het helpen met inburgeren. We zien wel dat het samenspel tussen professional en vrijwilliger nog wel beter kan’, aldus Mariska Bosch.
Tekst is van Meindert Joostens,
foto's van Jan van Heerde

« Terug