Cor Buffinga raadslid ChristenUnie, Koninklijk onderscheiden

IMG_4134 banner.JPG

Bijna veertien jaar geleden werd Cor Buffinga raadslid voor de ChristenUnie in de gemeente Delfzijl. Donderdag hing hij zijn fractievoorzitterschap aan de wilgen en werd meteen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Fractievoorzitter Cor Buffinga (CU) neemt afscheid van gemeenteraad Delfzijl en wordt verrast met een lintje

Buffinga gaat verhuizen naar Hoogeveen en mag daarom geen raadslid meer zijn in de gemeente Delfzijl.

Voorbeeld voor andere raadsleden

Burgemeester Gerard Beukema stelde dat Buffinga tijdens zijn tijd als raadslid een stevige positie heeft verworven in de raad. „Je was een raadslid dat gezag uitstraalde. Als jij aan het woord was, werd er zeker naar je geluisterd.”
Ook zei de burgemeester dat de raadsleden een voorbeeld aan hem mogen nemen als het op schriftelijke vragen en moties aankomt. „Jij kiest op dit gebied voor kwaliteit boven kwantiteit.”

Het uitdelen van het lintje had door het coronavirus nog wel wat voeten in de aarde. Buffinga moest zijn jasje over een stoel hangen, waarna burgemeester Beukema de koninklijke onderscheiding op het jasje spelde. „Dit is volgens mij de meest unieke manier waarop een koninklijke onderscheiding is uitgereikt”, zei Beukema.

Bijzondere gemeenteraad

De vergadering was ook om een andere reden speciaal. In Delfzijl vergaderde de raad ondanks de coronacrisis wel in de raadszaal. Door publiek en pers te weigeren konden de raadsleden voldoende afstand tot elkaar bewaren. Fusiegemeenten Appingedam en Loppersum kozen er wel voor om digitaal te vergaderen.

Mededelingen

De tekst is overgenomen uit de Eemsbode van 30 april 2020. 
De foto's -gemaakt door raadslid Sebastien Sebanga- vindt u in het mediablokje op onze startpagina in de zijbalk.
De raadsvergadering met daarin bovengenoemde gebeurtenis kunt u hier ook zien en beluisteren. Vanaf ongeveer 1:33:15.

Sebastian Sabanga, raadslid ChristenUnie Delfzijl:

"Cor Buffinga fractievoorzitter van de ChristenUnie Delfzijl heeft donderdag 30 april afscheid genomen van de gemeenteraad.
Burgemeester Beukema sprak lovende woorden en roemde Cor vanwege zijn betrokkenheid en zijn duidelijke mening. Het afscheid was met het uitreiken van een Koninklijke onderscheiding. De bijbehorende versierselen werden hem uitgereikt door Burgemeester Beukema. Burgemeester zei dat Cor door de hele raad werd gedragen. Hij was altijd goed ingelezen, koos zijn woorden zorgvuldig en hield oog voor de belangrijke details.
Cor zat sinds 2006 in de gemeenteraad van Delfzijl en had ook nog tijd voor nevenfuncties zoals ouderling in de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt, en een leidinggevende functie bij de politie. Hij verhuist naar Hoogeveen om dichtbij zijn familie te zijn. Zijn vrouw en drie kinderen waren aanwezig bij deze feestelijke bijeenkomst, want er is veel om met genoegen en plezier op terug te kijken."

« Terug